Apr 5, 2018

Olgini supertalentovani poljoprivrednici


Početkom ove godine započeta je saradnja između firme „Superior“ iz Velike Plane i OŠ „Olga Milošević“ iz Smederevske Palanke.

 

Početkom ove godine započeta je saradnja između firme „Superior“ iz Velike Plane i OŠ „Olga Milošević“ iz Smederevske Palanke. Cilj saradnje je, u ovom momentu, razvoj svesti i preduzetništva kod mladih, sticanje radnih navika, promocija poljoprivrede kao glavne privredne grane u Srbiji, promocija zdrave hrane i zdrave ishrane, biodiverzitet, promocija projekta gradskih bašti i povezivanje škole i privatnih firmi.

Kao ciljevi za naredni period postavljeni su:otvaranje poljo gazdinstva škole, registracija za proizvodnju sadnica i sadnog materijala, prodaja sadnica, sadnja sadnica na imanju škole, održavanje, branje i korišćenje plodova, kao i uključivanje roditelja u aktivnosti.

U školi je formiran Tim koji je održao nekoliko sastanaka sa gospodinom Nebojšom Đinovićem, direktrom firme „Superior“, na kojima je i urađen akcioni plan, a potom i sama implementacija. Do sada je g. Đinović održao dva predavanja za učenike, koji su bili veoma efektna i odlično prihvaćena od strane učenika. Za učešće u projektu prijavilo se 43 učenika petog, šestog i sedmog razreda. Ovih dana postavljen je prvi plastenik na krovu škole, u kome je posejan rasad paprike i paradajza. Dalju brigu o ovim biljkama, vodiće učenici sa svojim nastavnicima.

Akcionim planom za naredni period predviđena je i poseta učenika staklenicima i terenima firme u Velikoj Plani, ali i zajednički odlazak na Popljoprivredni sajam u Novom Sadu.

Učenici su pokazali veliko interesovanje, radoznalost i radost što su deo ovog projekta. Mentorski rad sa g.Đinovićem predstavlja za njih novi vid učenja, a sve ono što će imati prilike da vide i nauče u „Superioru“, biće neprocenjivo iskustvo .

Biljana Živković, pedagog