Naša priča

Naša
priča

Naši ljudi

Naši
ljudi

Istraživanje & razvoj

Istraž. &
razvoj

Proizvodnja

Proizvod-
nja

PUT SUPERIORA

PUT SUPERIORA

I posle skoro tri decenije proizvodnje originalnih sorti i hibrida mi i dalje nastojimo da unapredimo Superior, uvek imajući u vidu da krajnji potrošač naših proizvoda zaslužuje kvalitetnu i ukusnu hranu.

Pre-Superior

Iva Đinovića je oduvek fascinirao živi svet, te ga je, prirodno, put naneo ka genetici biljaka gde je pokazao svoj odvajkada prisutan talenat za oplemenjivanje.

Radeći u Institutu za povrtarstvo u susednoj Smederevskoj Palanci, 1972. se obreo u Velikoj Plani.

Pošto je doktorirao 1987. počeo je da predaje u Višoj poljoprivrednoj školi u Prokuplju, zbog čega je dobio nadimak „Profesor“ koji ga i danas prati.

1975.

Mladi naučnik

Pre nego što je i zašao u treću deceniju Ivo Đinović se uveliko pokazao kao talentovan genetičar.

1985.

Privlačenje pažnje

Ivo Đinović predstavljen na naslovnoj strani revije „Dobro Jutro“.

1993.

Osnivanje

Superior d.o.o. je osnovan u Velikoj Plani. Među prvim semenima u ponudi bio je paradajz Kazanova F1, i dan danas tražen.

1996.

Predstavljanje Slonovog uva

Ova paprika postiže vrtoglav uspeh i od tad ne prestaje da bude popularna na domaćem i stranim tržištima.

1990-e

1990. Ivo Đinović objavljuje prvo izdanje knjige „Svet Povrća“, još jedno svedočanstvo majstora na polju oplemenjivanja biljaka.

Ubeđen da može postići još bolje rezultate, Dr Ivo osniva firmu 1993. nazivajući je Superior i verujući da će najbolja semena doći upravo odatle.

Superior počinje svoju priču u kući, u početku nudeći seme paprike i paradajza. Kako se glas o kvalitetnom semenu Dr Đinovića širio među poljoprivrednicima, tako je i firma počela brzo da se širi da bi zadovoljila sve veće zahteve kupaca.

2000-e

2001. Ivov sin Nebojša se pridružuje kompaniji, počinje da rukovodi svim poslovima ostavljajući starijem Đinoviću da se potpuno posveti oplemenjivanju novog povrća.

Sredinom decenije Superior se već pruža van Srbije i ostalih bivših republika Jugoslavije i uspostavlja uporišta u Bugarskoj i Rumuniji.

Superior polako ali sigurno gradi svoju reputaciju kao proizvođač visokokvalitetnog semena koje daje povrće odličnog ukusa.

2006.

Zlatna Medalja

Slonovo uvo osvaja zlatnu medalju Poljoprivrednog sajma u Novom Sadu, čime zvanično dobija priznanje za ono što se već godinama zna.

2009.

In vitro laboratorija

Superior postaje prva privatna firma u Srbiji sa sopstvenom laboratorijom za kulturu tkiva.

2011.

Širenje

Superior gradi objekte na novoj lokaciji za dodatne kancelarije i skladište za seme sa kontrolisanim uslovima.

2013.

Borovnica

Superior dodaje u ponudu sadnice borovnice, koje u narednom periodu postaju izuzetno popularne.
superior-berry.com

2010-e

Od početka 2010. Superior doživljava procvat dok firma proširuje ponudu kroz prodaju voćnih sadnica proizvedenih u tek otvorenoj laboratoriji za kulturu tkiva.

Istovremeno, potražnja iz inostranstva postojano raste i proizvođači iz mnoštva novih stranih tržišta počinju da naručuju Superior seme.

2020-e

Sa novom decenijom, Superior rešava da započne novo poglavlje u svojoj istoriji sa ciljem da hrabro ide dalje nego ikada ranije.

U tu svrhu, osvežena slika brenda se postupno uvodi i pokazuje dobro poznatu stamenost Superiora, kao i njegovu odvažnost i znatiželju.

Novi inkubator borovnica je otvoren kako bi nesmetano snabdevao domaće i strana tržišta.

2020.

Osveženje

Kako se 30. godišnjica bliži, Superior okrepljuje sliku svog brenda kako bi je približio ambicijama koje ima za budućnost.

2021.

Superior Garden

Superior nudi hobi baštovanima odabrano seme svojih hibrida i sorti zajedno sa otvorenim sortama u okviru programa Superior Garden.